09 Mar 2021

City University merupakan salah sebuah universiti milik penuh bumiputera yang ditawarkan Program Penajaan Pengajian Tertiari (TESP) dari Majlis Amanah Rakyat (MARA) buat pelajar lepasan STPM, Matrikulasi / yayasan / Diploma serta setaraf untuk menyambung pengajian peringkat Ijazah Pertama dalam bidang kelulusan MARA dari Universiti Awam (UA) serta Intitusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) untuk pengambilan Mac 2021.

16 KURSUS KELULUSAN PEMBIAYAAN MARA DI CITYU:

SYARAT UMUM PERMOHONAN?

• Warganegara Malaysia.
  • Pemohon atau salah seorang ibu atau bapa bertaraf Bumiputera.
  • Memenuhi syarat kelayakan Status Sosio-Ekonomi (SES) keluarga yang ditetapkan MARA dengan jumlah pendapatan bercukai ibu bapa tidak melebihi RM250,000 setahun. Bagi yang berkhidmat di luar negara atau bekerja sendiri, purata pendapatan bulanan mestilah RM20,000 ke bawah.
  • Ibu bapa / Penjaga dan pelajar tidak disenarai hitam oleh MARA.
  • Tidak pernah menerima pinjaman bagi peringkat pengajian yang sama.
  • Bebas daripada penyakit kronik/berjangkit/penyakit yang memerlukan rawatan susulan.
  • Had umur pemohon tidak melebihi 40 tahun semasa permohonan dibuat.

Berminat? DAFTAR SEKARANG

TAWARAN TERBUKA KEPADA PELAJAR YANG MEMBUAT PERMOHONAN SEBELUM 19 MAC 2021.

Sila hubungi pegawai kemasukkan pelajar di talian tertera untuk info lanjut:

016-375 2224 (EN ANUAR)

012-648 0928 (EN JAFFRIN)

018-313 4393 (EN ASYRAF)